Håkan Pettersson (Micvac), Martin Källervald (EKN)

Storsatsar på marknader över hela världen

”Vi har kommit en bra bit på väg mot ett stort internationellt genombrott” säger Micvacs vd Håkan Pettersson. Avgörande faktorer är en vassare organisation, en starkare produktportfölj och nu även de ekonomiska verktygen från EKN.

Micvac från Mölndal har utvecklat en helt ny metod för att tillaga och förpacka kylda färdigrätter. Med en offensiv strategi för nya produkter och tillväxt på viktiga marknader krävs kapital. Där är EKN:s garanti en viktig pusselbit i företagets expansion.

Affärsidé som ger hållbarhet

Företagets produkter bygger på den unika Micvac-metoden som innebär att maten tillagas under kort tid direkt i en specialutvecklad förpackning. Smaken och näringen bevaras i den syrefria förslutningen och rätterna klarar sig upp till 60 dagar utan konserveringsmedel.

Ska mångdubbla omsättningen på några år

EKN:s rörelsekreditgaranti är avgörande för Micvacs tillväxtstrategi, dels för expansion och marknadsföring i Europa, dels för investeringar i nya produkter.

– Målet är att mångdubbla vår omsättning de närmaste åren”, säger Håkan Pettersson.

– Vi expanderar även i Asien där vi fått nya kunder i Sydkorea och Japan. Då krävs det finansiella resurser för att producera och leverera till dessa nya kunder. Även där har vi haft stor hjälp av EKN:s garanti, säger Håkan Pettersson.


Micvac


Huvudkontor:
Göteborg

Bransch:
Systemleverantör för tillagning och förpackning av kylda färdigrätter.

Omsättning 2014:
42 miljoner kronor

Marknad:
Hela världen.

Micvacs behov

Micvac behöver kapital för att expandera.

EKN:s lösning

Rörelsekreditgaranti, EKN garanterar upp till 50% av krediten som Micvac tar vilket gör det lättare för dem att få finansiering.

Information om EKN:s rörelsekreditgaranti

Kontakta oss.

http://www.ekn.se/