”EKN öppnar nya marknader åt oss"

Xylem Water Solutions AB (tidigare ITT Water & Wastewater AB) ingår i den globala Xylem-koncernen. Med det starka, svenska varumärket Flygt är man ledande på marknaden för dränkbara pumpar och omrörare för vattenreningsprocesser.

Håkan Gustafsson, Credit Manager, har lång erfarenhet av att arbeta med EKN:s lösningar som en del av företagets erbjudande.

– Med EKN:s garanti för fordringsförlust kan vi ta större risker och samtidigt möta våra kunders behov av öppna krediter. Dessutom får vi starka konkurrensfördelar i och med att vi kan erbjuda flexibla villkor.

– När vi gör affärer med lokala distributörer på marknader i Mellanöstern, Östeuropa och Latin­amerika har vi dessutom behov av riskdelning även i mindre, icke projektrelaterade sammanhang. För de här fallen har vi en överenskommen limit som vi ropar av på månadsbasis med EKN. Enkelt och smidigt.

Snabbt och flexibelt

– Jag har jobbat med de här frågorna sedan 90-talet och har sett en tydlig positiv utveckling hos EKN och hur de bemöter sina kunder. De är snabbare, mer flexibla och erbjuder större risktäckning än tidigare. 

– Jag är helt övertygad om att vi kommer att ha ett fortsatt bra samarbete och jag kan varmt rekommendera andra exportföretag att undersöka de möjligheter som ett samarbete med EKN ger, avslutar Håkan.


XYLEM WATER SOLUTIONS AB


Huvudkontor:
Sundbyberg

Huvudmarknader:
Hela världen

Xylem Water Solutions behov

Riskavtäckning i både mindre och större affärer

EKN:s lösning

Garanti för fordringsförluster

http://www.ekn.se/