2012-09-24 Nyhet

EKN är med på Exporttåget

Den 24-26 september befinner sig EKN på Exporttåget tillsammans med handelsministern och exportfrämjare som exempelvis Exportrådet, Almi och SEK. Tåget går mellan Sveg och Gällivare och hundra företagare kliver på längs vägen för att diskutera exporttillväxt.

Karin Apelman, EKN:s generaldirektör, är med på tåget tillsammans med Matthias Berntsson och Håkan Bäckström som arbetar med små- och medelstora företag på EKN.

- Målsättningen för resan längs med Inlandsbanan är att träffa företag med basen i Norrlands inland för att diskutera vad som kan göras för att öka exporten och samtidigt berätta om det exportstöd som redan finns i dag, säger Karin Apelman, EKN:s generaldirektör.

Företagarna stiger på tåget vid olika stationer längs vägen. Ombord har de ”speedmeetings” med handelsministern och exportfrämjarna.

- Under de senaste fem åren har EKN garanterat exportaffärer till 33 länder för 35 företag i de regioner som Exporttåget passerar, men många fler kan ha nytta av EKN, säger Mattias Berntsson, regionansvarig Nord.

- Vi tror att fler exportörer skulle våga ta steget ut på nya marknader om de visste vilket stöd de kan få genom EKN, säger Mattias Berntsson.


Kontaktpersoner

Mattias Berntsson
regionansvarig Nord
08-788 01 40

http://www.ekn.se/